tiistai 2. syyskuuta 2014

-[{ Ilkka Remes: Riskiraja }]-

TERE TERE. TERVE. MITÄ MOI. HEI MOI.
Hiiohoi halojatapäivää! Aion lukea Ilkka Remeksen tekemän Riskiraja -romaanin, josta löytyy kuva tuosta ------->

Uskon, että tämä kirja on hyvä, koska olen lukenut muitakin Remeksen tekemiä kirjoja, jotka ovat myös paljastuneet hyviksi dekkareiksi. Remeksen kirjat tuntuvat nuortenkirjoilta, mutta niitä voi myös aikuisetkin lukea.

Kirjan takakannessa on kerrottu juonesta tällaista: 14 vuotta vanha Aaro Korpi ottaa vipin virolaisesta pikavippiyhtiöstä, ja saa virolaiset gangsterit velanperijät peräänsä. Aaron matka Tallinnaan muuttuu äkkiä painajaiseksi, kun hän löytää mitä hän itse salakuljettaa tietämättään Venäjältä.

Epcextactions of are higheenesses. I LIEK DE N R G DIRNGK!


                                               Päivitys sivulta 62.                                                  

Mittä kulu, kiki hvyin???   Dödii, nyt kun olen lukenut niin ja näin nelj,änneksen kirjasta, ja voin hyvin suurella luottamuksella sanoa, että kirjassa kerrotaan enemmän asiaa mitä takakannessa sanotaan, mutta se silti pitää helppolukuisuutensa. Kirja kertoo Aaro Korvesta, 14-vuotiaasta pojasta, joka joutuu aina hankaluuksiin rikollisjärjestöjen kanssa. Kirja sijoittuu tässä kohtaa missä luen Porvooseen, missä Aaro ja hänen veljensä Niko ovat isoäidillänsä, mutta myöhemmin siirtyy Tallinnaan, Viroon. Kirja myös sijoittuu siihen aikaan, kun Israelissa ja Iranissa oli kova kriisi, mutta kirjassa ei kerrota tarkkaa aikaa, eli siis nykyaika ja/tai tulevaisuus. Tämä kirja säilyttää Remeksen oman tyylinsä hyvin, ja minä pidän siitä. Uskon, että kirjassa Aaro joutuu jotenkin Israelin ja Iranin välisen sodan ydinkärjeksi, joka hallitsee bioaseita, viitaten takakannessa olevaa lausetta "Panoksena on maailmanpalo, ja sytytin on Aarolla." :DDD kjeh kjeh hyvä kirria terevessin tyä miäs. 

Ensi kertaan. MÖRÖ!! Tässä vielä tilannevideo ----------------->>


                                              Päivitys sivulta sataviissataa                                                
Kiki hvyin, kitti ksymäst! Jeppistä, taas olen täällä! Nyt olen lukenut kirjaa vähn yli puolet eli noin 125 sivua. Kirja on ottanut mielestäni niin tai näin jännittävämmän käänteen, kun Aaron ja Nikon posse alkavat tekemään yhteistyötä virolaisen pikavippiyhtiön kanssa, joille he olivat velkaa. Jännittävämmän tästä tekee se, kun kirja antaa salaperäisyyden tunteen kertomalla, että pikavippifirma on jokseenkin kansainvälisempi kuin pojat luulivat, ja sitten vielä pikavippifirman epäviralliset "vipit" asunnoissa ilman kuittia. Kirjassa on oikeastaan kolme juonilankaa, jotka ovat Aaron ja Nikon seikkailut, virustutkija Klimovin tutkinnat ja eri valtioiden sotatiedusteluvastaavien juonittelut. Noin puolenvvälin kohdalla paljastuu, että Israelin salainen palvelu vakoilee vakoilevasti Aaroa ja Nikoa, kuten oikeat vakoilevat vakoojat. Pikavippifirmasta tekee kansainvälisen se, että se tekee mattokauppaa Iranissa, varaosamyyntiä Venäjällä ja yhteistyökumppani Lontoosta. Pikavippifirma ei oikeastaan ole edes firma, vaan virolainen mafia, jotka mielestäni ei sovi samaan sanaan (Viro + mafia) piirrän tästä selityskuvan. Ennusteeni kirjasta edellisestä postauksestani tulee mukavasti  yhteen, ja se tuottaa minulle lukemisen innostuneisuutta. 
Ensi kertaan. MÖRÖ!! Tässä vielä tilannevideo ja selityskuva Viron mafiasta ----------------->>
ps. tää kirja muuten haisee ihan kakalta.

                                         Päivitys sivulta loppu                                             

Jou män piist muistaka kastoa valoa helsninkin kelo 20-22, onkko sellvä? Luojan kiitos,  se on ohi! Olen vihdoinkin lukenut kirjani! Se oli aikamoinen taakka, sillä tarina paisui lopussa äärettömiin, kuten märkä taulusieni steroideilla. Kirja oli mielestäni oikein hyvä kirja muuten. Suosittelisin kirjaa jokaiselle, jotka pitävät dekkareista, sillä semmoinen tämä todellakin on! En oikein keksi mitä laittaa näin yömyöhään, joten arvostelen jogiin86:n asteikolla 5/5 ja näytän pienen tilannevideon, jonka jälkeen menen taas komerooni hikistymään, enkä koske bloggeriin enää pitkällä tikullakaan. Abandon thread :D 

28 kommenttia:

  1. hieno kansi näyttää ihan jees kirjalta :)

    VastaaPoista
  2. Hei kaikki lukemaan kannustavat kirjallisuuden ystävät! On mukavaa, että rohkaisette toisianne niin lämpimästi. Yrittäkää vielä näyttää minulle, että osaatte kirjoittaa ihan oikeaa suomen kieltä, niin sulan onnesta. Terv. opettaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos opettajasta, kommentti. Tämä improvoi minun kirjoitustaitoani huomattavasti!

      Poista
    2. Kiitos Timistä, elämä, ja muista oppilaista myös! Ihastuttava video ja oivallisen oikeinkirjoitettuja kommentteja.

      Poista
    3. Opettajasta kommentti, Mauno Breivik kiitos.

      Poista
  3. Arvostan tätä ihanaa tyä miäs postia hyvin kirjoitet tu

    ota tuosta vielä Kappa
    ░░░░░░░░░
    ░░░░▄▀▀▀▀▀█▀▄▄▄▄░░░░
    ░░▄▀▒▓▒▓▓▒▓▒▒▓▒▓▀▄░░
    ▄▀▒▒▓▒▓▒▒▓▒▓▒▓▓▒▒▓█░
    █▓▒▓▒▓▒▓▓▓░░░░░░▓▓█░
    █▓▓▓▓▓▒▓▒░░░░░░░░▓█░
    ▓▓▓▓▓▒░░░░░░░░░░░░█░
    ▓▓▓▓░░░░▄▄▄▄░░░▄█▄▀░
    ░▀▄▓░░▒▀▓▓▒▒░░█▓▒▒░░
    ▀▄░░░░░░░░░░░░▀▄▒▒█░
    ░▀░▀░░░░░▒▒▀▄▄▒▀▒▒█░
    ░░▀░░░░░░▒▄▄▒▄▄▄▒▒█░
    ░░░▀▄▄▒▒░░░░▀▀▒▒▄▀░░
    ░░░░░▀█▄▒▒░░░░▒▄▀░░░
    ░░░░░░░░▀▀█▄▄▄▄▀


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Martti, positiivisesta kommentistasi ja panostuksestasi piirtää minulle ASCII -tyylillä mitä ihanin Kappa mitä on! :))) uimari täs moi

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  4. Kuulostaa kerrassaan loistavalta lukukokemukselta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet aivan oikeassa tuossa kommentissa jonka presentoit eteeni integroituna nokkelasti keksityllä emoticonilla, joka kuvastaa hymyilevää lasta viattomalla hymyllään! Olen myös kiitollinen siitä, että tämä kommentti on positiivinen ja olet myös jaksanut sen sormillasi kirjoittaa! Informatiivisesti voin sanoa että tämän kirjan lukeminen on oikea lukuelämys, kuten viittasit alkuperäisessä kommentissasi! Tofiiii, she o mu paihha juu.

      Poista
  5. Kerrassaan loistava video, joka kuvaa lukemisen iloa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän syvästi tästä myöntävästä kommentista!

      Poista
  6. Nyt oli hyvvä päevitys
    arvostelen jogiin86 astekoilla 4½/5

    VastaaPoista
  7. Kiitos tästä kommentista arvon karvalakkimies! Olet myös hienosti antanut minulle täsmällisen arvon arvostelustasi, etkä ole sitä pyöristänyt!

    VastaaPoista
  8. Onpas erittäin asiallinen kirjoitus! :) huomaan että kalastelet lukijoita kuvillasi, mikä on mielestäni erittäin alhainen temppu, sillä kaikki näkevät että minun kirjoitukseni on parempi kuin sinun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko tämä jonkinlainen haaste? :) Huomaan, että yrität demotivoida muita kirjoittajia suorastaan loukkaavilla kommenteillasti, mikä on mielestäni erittäin alhainen temppu, sillä kaikki näkevät (ja tuntevat :) ) että minun kirjoitukseni on parempi kuin sinun! :) En kuitenkaan aio jatkaa tällaista alhaista kinastelua, vaan otin vanhasta sanonnasta opin: "Fiksumpi lopettaa ajoissa :)" :)!

      Poista
  9. Hywwwwwwäää pasi arvostaisi!
    Abandon blog
    Asiallisuus > ei enää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vikke, en usko että y,,ärrät oikeaa blogia. Blogissa pitää olla omaa sormenjälkeä, jota sinunkin blogistasi löytyy, mutta toivoisin Vikle oikein paljon että tulisit kanssani komeroon. :)

      Poista
    2. Served, tarjoiltu, olen kieliopillinen!

      Poista
  10. En osaa kommentoida tämän jälkeen yhtään mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurihan niin teit, tuossa noin ja tässä näin!

      Poista