sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Annukka Salama - Piraijakuiskaaja

7.9.-14 Hellou! Valitsin kirjakseni Annukka Salaman Piraijakuiskaajan. Piraijakuiskaaja on Faunoidit-kirjasarjan kirja, muttei minulla ei mitään tietoa monesko osa se on. En ole ennen kuullut koko kirjasarjasta tai kirjailijasta. Nappasin tämän kirjan kirjaston hyllystä kiehtovan kannen ja kiintoisan takakannen takia. Odotukseni eivät ole korkealla, sillä olen vain kerran ennen lukenut suomalaisen kirjan, eikä sekään miellyttänyt minua. Toivottavasti tämä kirja todistaa odotukseni vääriksi! -Siiri

14.9.-14 Hei taas! Luin tänään neljäksennen kirjastani ja onnekseni kirja ei osoittautunut yhtään niin tylsäksi kuin olin pelännyt. Alku oli toki hieman sekava, sillä en ole lukenut sarjan aikaisempia osia ja monet kirjan käsitteet, kuten faunoidi, olivat kerrottu jo sarjan aikaisemmissa osissa, joten minulla ei ole mitään hajua, mitä ne tarkoittavat. Olen kuitenkin päätynyt siihen, että faunoidi tarkoittaa yliluonnollisen lahjakasta henkilöä. En sano ihmistä, sillä kirjassa heitä ei määritellä ihmisiksi. Kirjassa on tähän mennessä ollut kaksi päätapahtumapaikkaa, joissa päähenkilöt ovat tietämättä toistensa olemassa olosta.
   Unna, maailman ainoa faunoidityttö, asuu Suomessa. Hän ei tiedä mitään biologista vanhemmistaan, joten hän on lähdössä tekemään sukututkimusta poikaystävänsä Rufuksen ja tämän ystävien kanssa Kaliforniaan.
   Toinen tyttö, Eden on lomalla isänsä ja veljensä kanssa jossain saarilla. Siellä he törmäävät faunoidimetsästäjään, jonka Edenin veli tappaa. Perhe lähtee selvittämään tapausta Kaliforniaan.
    Olen varma, että päähenkilöt tulevat jossain merkeissä tapaamaan Kaliforniassa, mutta muuta en osaa vielä ennustaa, Tässä kaikki tältä erää. -Siiri

28.9.-14 Heipådej! Ahmin eilen bussimatkalla kirjaani ja jäljellä on enää reilu neljännes. Olen tässä vaiheessa oikeastaan jo tykästynyt kirjaani ja jopa harkinnut muiden osien lukemista.
    Osuin veikkauksellani Unnan ja Edenin kohtaamisella oikeaan, sillä tytöt tapasivat jo lennolla Kaliforniaan. Kaliforniassa he huomasivatkin asuvansa samassa hotellissa. Siellä he viettävät aikaa yhdessä. Eden ja tämän veli Nemo opettavat Unnaa ja hänen ystäviään surffaamaan.
    Unnalle selviää, että hänen vanhempansa olivat hylänneet hänet Kaliforniaan, Unnan ollessa vauva, mukanaan vain pieni suomalaisen lastenkodin osoitelappu.
     Edenin veli selviää oikeudenkäynnistä rangaistuksetta Unnan poikaystävän Rufuksen ansiosta. Tulee myös ilmi, että Rufus on ikivanhan faunoidikuningassuvun viimeinen jälkeläinen ja hänellä olisi oikeus nousta hallitsemaan faunoideja. Suuri vastuu pelottaa Rufusta, mutta hän suostuu silti harkitsemaan ehdotusta. Unna ja Rufus menevät kihloihin.
     Jäin kohtaan, jossa Rufus, Nemo ja heidän ystävänsä ovat lähdössä etsimään tietoja Unnan biologisista vanhemmista, Meksikosta, paikallisten metsästäjien majasta. -Siiri

5.10.-14 Heissan! Olen nyt lukenut kirjani loppuun ja näin on aluksi pakko todeta, että kirja ylitti odotukseni reippaasti. Ehkä tämän kirjan jälkeen alan päästä inhostani suomalaisia kirjoja kohtaan. Kirjassa tapahtuu todella paljon koko ajan, joten joudun nyt tiivistämään tarinaa aika reilusti, jotta kirjoituksestani tulisi millään tavalla järkeen käypä.
    Unnan, Rufuksen, Nemon, Edenin ja heidän faunoidiystäviensä reissu Meksikoon muuttuu yllättäen pelastustehtäväksi, sillä paikalliset metsästäjät sieppaavat Unnan. Verisen kamppailun jälkeen Rufuksen onnistuu pelastaa Unna metsästäjiltä. He ehtivät myös hakea paperit koskien Unnan biologista perhettä.
    Papereista selviää, että Unna on metsästäjien geenikokeiden ja rodunjalostustutkimusten tulos. Unnalle on pienenä jo istutettu sellaiset geenit, jotka vetävät Rufusta puoleensa. Metsästäjät olivat ajatelleet, että Rufuksen ja Unnan jälkikasvusta tulisi hyviä saaliita.
    Unna järkyttyy tiedosta. Hän jättää Rufuksen, sillä haluaa ajatella itse eikä halua kuunnella hänelle pakosta laitettuja geenejä. Kirja loppuu Unnan ja Rufuksen eroon, josta Rufus ei usko ikinä pääsevänsä yli.
    Suosittelen tätä kirjaa ehdottomasti ihmisille, jotka pitävät lukemisesta ja fantasiasta - siis Aada, älä tähän kirjaan koske! Piraijakuiskaajassa tapahtuu todella paljon 377:n sivun aikana, joten kirja sopii kaikille, jotka ovat kyllästyneet lukemaan tylsiä ja pitkäveteisiä kirjoja. -Siiri

                                                                        


6 kommenttia:

  1. Hienoa, että olet jaksanut panostaa tämän tekstin tekemiseen ja toivottavasti kirja on hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä palautteesta & sitä minäkin toivon!

      Poista
  2. Innoittavaa tekstiä! kyllä huomaa että on tullut useampiakin kirjallisuuden teoksia lueskeltua!

    VastaaPoista
  3. Toivotaan, että nautit kirjan lukemisesta!

    VastaaPoista
  4. Tämähän näyttää hyvältä kirjalta!

    VastaaPoista
  5. Kerroit kirjasta niin hyvin, että yritän löytää sen koulun kirjastoon.

    VastaaPoista