tiistai 9. syyskuuta 2014

Tony Halme jumala armahtaa - minä en

Terve kaikille muille lukijoille ja oma valintani on Tony Halmen kirja, josta sain suuret kehut vanhemmiltani. Totuuden nimissä? Tiedän vain takakannen verran ja siitä en paljon saa irti joten tuleva kirja tulee olemaan aikamoinen wildcard. Tarina on omaelämänkerta joka kertoo Tony Halmen elämästä, hänen rankasta lapsuudesta ja miten hän onnettomasta pikkupojasta kasvoi raskaan sarjan mestari, Hollywood-näyttelijä, tähtien henkivartija ja ammattipainija.



Aloittaessani lukemisen huomasin että kirjan teksti kerrottiin sillä tavalla kuinka itse Tony Halme puhui, joka oli hetkellisesti hämmentävää, mutta jatkaessani kirjan ahmimista totuin nopeasti. Mitä elämänkertaan tulee, huomasin Tonyn kertovan kaikista tappeluistaan joista muisti ja hänen lapsuutensa oli myös rankka. Alkoholisti äiti, isä häipyi ja siirto kammottavaan kouluun, jossa ei välitetty oppilaista. Kirjassa käydään läpi kaikki ammatit, ajatukset ja vaiheet Tonyn elämässä, Hän on toiminut tähän asti portsarina, kalakauppiaana ja kirjassa jäin kohtaan jossa toinen kalakauppias oli palkannut tappajan "keskustelemaan" Tonyn kanssa. Kirja on hyvin erillainen kuin mikään kirja, jonka olen lukenut ja minulla ei ole harmaintakaan aavistusta miten Tonyn elämä tulee jatkumaan.

Tässä sitä ollaaan... kirja kohta luettu ja tarinaa, sekä tekstiä tullut niin paljon, että joudun tiivistämään hyvin paljon tarinasta. Miten Tonyn tarina jatkuu? Hän muuttaa Amerikkaan uuden elämän toivosta, hänestä tulee yhden prinssin työntekijä, joka kerää lainoja uhkauksien avulla sekä kuljettaa miljoonia paikasta toiseen. Hän muuttaa Amerikasta Japaniin ja ryhtyy siellä painijaksi, hänestä tulee tunnettu siellä, hän muuttaa Amerikkaan takaisin ja saa siellä painijan uran, mutta se loppuu väitteisiin siitä että hän käytti steroideja. (Näin ei kuitenkaan ollut.) Ja nyt hänen nyrkkeily ura on alkamassa. Noin... kun tarina on kerran ohi voin kertoa mielipidettäni tästä kaikesta; kun luet itse tätä kirjaa, juutut lukemaan sitä, vaikka kirjan tarinat ja muut toistuvat saman aihepiirin eli tappelun ympärille. Ja miten tarina jatkuu on minun ylitseni, en tiedä ollenkaan miten se tulee päättymään.

Noh tuo oli lukuhetki.... koko kirja loppu keskittyi Halmen nyrkkeily uraan ja hänen onnelliseen loppuuun. Mutta mielestäni kirjan olisi voinut lopettaa paremmin kuin mitä kirja teki ja kokonaisenuutena kirja oli loistavaa ajankulua sekä tutustumista Halmen elämään, vaikka teksti oli hyvin erillaista, se oli mukavan virkistävä. Joten jos te muut kirjatoukat haluatte lukea teoksen, joka eroaa massasta, lainatkaa se.

1 kommentti:

  1. Ajatuksena oli lukea suomalainen romaani, ja tämä on ilmeisesti elämäkerta. Kun aikaa on kuitenkin jo vierähtänyt tämän verran, lienee parasta, että luet valitsemasi kirjan.

    VastaaPoista