tiistai 2. syyskuuta 2014

Arto Paasilinna: Aatami ja Eeva

Hei,
valitsin Arto Paasilinnan Aatami ja Eeva kirjan. Kirja kertoo kuulemma Aatamista, joka uskoo löytävänsä pikapuoliin ratkaisun, joka mullistaisi koko maailman energiatalouden. Kuulin, että kirja on hauska ja päätin lukea itse.

Moi taas!
Olen nyt lukenut noin neljäsosan tästä. Rehellisesti sanoen en ole löytänyt kirjasta vielä ainakaan hauskaa puolta ja lukeminen on ollut aika pitkästyttävää, mutta kuitenkin Aatamin akkuhuoltamolla menee huonosti ja hän on ajautumassa konkurssiin. Kun Aatami luuli ettei asiat voisi olla huonommin, niin akkuhuoltamo räjähtää ja nyt Aatamilla ei ole mitään. Nimetön ilmianto saa rahattoman Aatamin pidätetyksi kolmeksi päiväksi epäiltynä vakuutushuijauksesta. Ehkä tästä vielä kehkeytyy jotain...

28.9

Moi kaikki!
Kirjaa on vielä vähän yli neljäsosa jäljellä. Kirjassa on vain selvitetty miten akkuyhtiö alkaa menestyä. Palon jälkeen Aatamille oli jäänyt yksi hänen kehittelemänsä akku taskuun ja siitä he lähtivät kehittelemään lopullista versiota. Monet ovat kiinnostuneet Aatamin keksinnöstä ja asiat eivät ole enää läheskään niin huonosti kuin kirjan alussa. Oikeastaan tämä kirja kannustaa yrittämään vaikka todella koko omaisuus palaisi poroksi. Aatamillahan ei ollut ensin mitään, mutta nyt asiat eivät voisi olla paljoakaan paremmin.
Olen huomannut miten Eevan juomisesta puhutaan usein, hänestä on tullut todella vahva alkoholistin kuva, hän oli käsitellyt aika rankkoja juttuja juristina ja alkoholi toimi luultavasti työn keventäjänä? Aatamista taas on tullut joku naistenmies kuva, sillä hänellä on lapsia monesta avioliitosta...
En ole oikein varma kumpi on kirjan päähenkilö, Aatami vai Eeva? Molemmat ovat aina esillä. Muuten ihmisiä tulee ja menee.
Kirjan lopun voin jo melkein arvata. Ei tämä niin hirveä lukukokemus olekaan, akut minua eivät todellakaan kiinnosta, mutta on hienoa miten menestyminen ei ole kiinni varoista vaan sisusta.

Hei nyt viimeistä kertaa
Kirja tuli nyt luettua ja romantiikkaakin sentään löytyi, arvasinkin oikein ja Eeva ja Aatami rakastuivat ja menivät naimisiin ja siksi loppu olikin aika surullinen. On jouluaatto ja Eevan ja Aatamin nimipäivä. Aatami ei ole kuitenkaan kotona vaan avaruudessa Maata kiertävässä kapselissa. Tämä on ollut Aatamin unelma jo kauan, päästä avaruuteen.
Akkuyhtiö on menestynyt mahtavasti ja Aatami on kenties maailman rikkain mies, mutta rahalla ei enää hänelle itselleen ollut mitään arvoa. Tästä tuli taas niin vahvasti mieleen sanonta ettei raha tuo onnea.
Kirjassa on aika koskettava kohta isänmaallisuudesta, kun Maa kääntyy ja Suomi tulee esiin. Aatami on säästänyt hetkeä varten suomalaista ruislimppua ja punaviiniä. Niitä syödessä ja juodessa sitten veisaa: Synkkä on yö, jätkä viimeistä limppua syö.
Tämä oli aika hieno lukukokemus lopulta ja kiitos kaikille, jotka ovat jakaneet sen kanssani :) moikka!



1 kommentti:

  1. Kivasti kerrottu! Kannattaa lukea muitakin Paasilinnoja. Etenkin hänen vanhimmat kirjansa ovat hyviä.

    VastaaPoista