tiistai 2. syyskuuta 2014

Anna-Leena Härkönen - Sotilaan tarina

4.9Heips kaikki ystäväni!


Tänä syksynä aion lukea aikuisten romaanin nimeltä Sotilaan tarina. Se on suomalaisen Anna-Leena Härkösen kirjoittama. Anna-Leena Härkönen näytteli kirjojen kirjoittamisen lisäksi. Odotan, että kirja on jännittävä ja nopea lukuinen. En tiedä, mitä kirjassa tapahtuu.





                           




14.9Nyt olen lukenut kirjaa vähän yli neljänneksen. Kerron hieman kirjan päähenkilöstä. Eli kirjan päähenkilö on Suti (Susanna). Hän on vähän niinkuin kirjan kertoja, mutta oikeastaan hän ei kuitenkaan ole. Hän on noin 18- vuotias tyttö. Hänen perheeseen kuuluu Vappu, joka on hänen äiti, Börje, joka on hänen isä, pikkusisko nimeltään Mili ja pikkuveli Miku. He asuvat jossain pienelle paikkakunnalla. Hänen paras ystävä on nimeltään Tiltu. He näyttelevät harrasteteatterissa. En tiedä, mille ajalle tämä kirja sijoittuu.
   Kirja on ollut mielestäni hieman outo. Aivan kuin siinä olisi kaksi tarinaa. Kirjassa käytetään paljon kirosanoja. En tiedä yhtään, mitä kirjassa tapahtuu seuraavaksi!

 Tässä vielä kuva siitä kohdasta, mihin jäin.









 Näytetään 20140914_203135.jpg



28.9Moikka taas kaikille!

Nyt olen lukenut kirjaa 186 sivua. Kirjassa on tapahtunut kaikenlaista. Sutin ja hänen harrasteteatteri- ryhmänsä esittivät näytelmän nimeltään Anne Frankin Yöt. He harjoittelivat siihen paljon, mutta jännitys ensi-iltana oli silti todella suuri. Näytelmä meni kuitenkin todella hyvin ja sitä he juhlivatkin kovin. Näytelmä pätkän lukeminen oli hieman vaikeaa, sillä se oli sekava. Noin viikon päästä näytelmästä Suti sai teatterikoulun hakemuskaavakkeet. Suti on jo kauan haaveillut teatterikoulusta. Hän lähetti kaavakkeet jo samana päivänä parhaan ystävänsä Tiltun, sekä Taiston ja Irenen kanssa. Seuraavana päivänä heidän piti valita seuraava näytelmä. he miettivät kaikenlaisia eri vaihtoehtoja, kunnes heidän ohjaaja Anita tuli. Anita odotti vauvaa ja hän oli lähdössä Jyväskylään. Hän siis jätti teatteriryhmänsä. He eivät olleet iloisia. Suti ärsyyntyi kovasti ja halusi entistä enemmän teatterikouluun.
Lukion ovelle tuli lappu, jossa luki teatterikoulun seuraavaan kokeeseen päässeet. Suti, Tiltu ja Taisto pääsivät läpi. Seuraavassa kokeessa piti näytellä jotain. Suti ja Tiltu esittivät jotain outoja sanapareja esim. virtahevon tuskatila. Se oli jotain todella outoa luettavaa. Sitä ei pysty sanoilla kuvaamaan. Suti ja Tiltu pääsivät vielä kolmanteekin vaiheeseen ja siitäkin läpi. Heidät oli siis valittu teatterikouluun. Myös Taisto pääsi läpi. Suti ja Tiltu muuttivat kotoa pois lähelle teatterikoulua. Suti lähti kotoa haikein mielin, mutta silti myös iloiten. Hänhän oli pääsyt teatterikouluun. Tästä eteenpäin en ole vielä lukenut. Kirja on ollut hauskaa luettavaa, mutta välillä myös outoa ja vähän vaikeaa. En todellakaan osaa sanoa miten kirja loppuu!


5.10 Hei kaikille!

Olen saanut kirjani luettua. Kirja päättyi siihen, että Sutin elämä oli edelleen yhtä hulluutta. Suti ja Tiltu kävivät teatterikoulua, josta he eivät pitäneet. He pelkäsivät koulun vetäjää, jota he kutsuivat sotilaaksi. Suti pelkäsi, vihasi ja rakasti sotilasta. Sotilas pyöri melkein joka yö Sutin unissa. Suti halusi tappaa hänet. Lopusta en saanut selkoa, mutta ymmärsin sen niin, että Suti ei välittänyt enää mistään. Se toinen tarina, joka meni kirjan mukana olikin Sutin ajattelema tarina. Siinä Riukuluu Sutin tarinan päähenkilö) oli näyttelijä kuten myös Suti ja hän synnytti siamilaiset kaksoset, jotka leikattiin erilleen muutaman vuoden syntymisen jälkeen. Sutin tarinalla oli onnellinen loppu, sillä Kirveli (toinen siskoksista) meni naimisiin.
   En oikeastaan pitänyt kirjasta. Se oli välillä todella vaikea lukuista, ja olin joskus hieman ulkona juonesta. Alussa kaikki meni hyvin, mutta sitten vain tuli sellaisia kohtia, jossa oli aivan pihalla. Kirja oli kyllä hauska, mutta välillä siitä ei saanut selkoa. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pitävät siitä, että kirjasta ei saa selkoa. Lukemisen jälkeen tulee sellainen tunne, että olisi ehkä pitänyt valita joku toinen kirja.

                                               

                                                        Nyt se on sitten luettu!

21 kommenttia:

  1. minnä pnidän tsästä hvyä lase!!!

    VastaaPoista
  2. Erinomaista työtä, Lasse, olen ylpeä kirjavalinnastasi, Lasse, :)

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa täydelliseltä kirjalta sinulle Lasse

    VastaaPoista
  4. Hienosti kirjoitettu Lasse, teit tämän todella hyvin ja tunnollisesti. :):):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aku ystäväiseni arvostan kommenttiasi ja uskon että sinubkin kirjasi on hyvä :):):):)

      Poista
  5. Olit todella panostanut tekstin pituuteen & pidän kirjoitustyylistäsi.

    VastaaPoista
  6. Innoittavaa ja kiihkeän kiinnostavaa sanojen vuoltamista selkeänä ja tunnepitoisena asiavirtana joka ei jätä ketään kylmäksi.

    VastaaPoista
  7. Kiitos, että olet kommentoinut tekstiini asiallisella ja selkeällä kirjakielellä.

    VastaaPoista
  8. Kiitos Lasse, että olet kiittänyt Lauria asiallisesta ja selkeästä kirjakielestä asiallisella ja selkeällä kirjakielellä! Kiitos myös Lauri, ettet ole jäänyt kylmäksi Lassen tekstin luettuasi ja että olet kertonut sen Lasselle. Arvelen näiden kirjallisten elämysten siivittäneen koulumme voittoon urheilunkin saralla. Hyviä lukuhetkiä teille kaikille viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kyllä pidin oikein mukavan lukuhetken viikonloppuna.

      Poista
  9. Erniomaista työtä, Lasse ensimmäisessä päivityskirjoituksessasi, :). Taidanpa muokata omaa tekstiäni, sillä luulen, ettei se vedä vertoja näin mahtipontiselle kirjoitukselle, :) olet inspiraationi ja muusani, ja kuvasi ovat ihania, :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä kommentti lämmitti sydäntäni :)

      Poista
  10. (tähän jotain positiivista palautetta)

    VastaaPoista
  11. Oi tuo kolmas tarinasi sulatti paatuneen ja kuivan sydämensykkyräni ja herätti sen eloon ja iski siihen kuin tuhat volttia! Tunnen Lassen mustan tekstin sisälläni ja se hyväilee minua ja saa elämäni liekit syttymään kuin bensa kuumana ja kuivana kesäpäivänä sytkärin leimahtaessa! arvostan ;)

    VastaaPoista
  12. Olipa kirja! Luin tämän kauan sitten ja lukupäiväkirjasi kyllä palauttaa lukukokemuksen mieleen. On hienoa, että jaksoit lukea koko kirjan.

    VastaaPoista